Isolatieglas
Bekker Bekker

Glaswerken en glashandel

maak een afspraak

Isolatieglas

Isolatieglas is een steeds meer gebruikte glassoort in Nederland. Dit wordt ook wel vaak dubbelglas genoemd. Met warmte-isolerend glas houdt u, t.o.v. enkelglas, de kou buiten en kunt u flink op de stookkosten besparen. Met gewoon isolatieglas ten opzichte van enkelglas, kan het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld huishouden met 30 m3 per m2 glas worden gereduceerd.

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak isolerend glas gebruikt met dubbel of drievoudig hoog rendement glas (HR++ en HR+++).

Hieronder alle soorten isolerend glas op een rij:
-    Standaard isolatieglas
-    HR+ glas
-    HR++ glas.
-    HR+++ glas (drievoudig glas)
-    Zonwerend glas

Hoog rendement
HR staat voor Hoog Rendement. HR++ glas heeft de sterkst isolerende werking en levert daardoor de hoogste energiebesparing op. HR++ glas is ook het duurst in aanschaf. Check of u in aanmerking komt voor subsidie!

Wat is HR++ glas?
Net als standaard isolatieglas bestaat HR++ glas uit twee ruiten met daartussen een spouw. Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal Argon. Het bijzondere aan HR++ glas is de flinterdunne metaalcoating die op één van de ruiten aan de binnenkant is aangebracht. De coating laat de zonnewarmte door naar binnen maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt terug. Dit bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort.

Informatie aanvragen?
Glashandel Bekker is uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden van de verschillende soorten isolatieglas. Zo is er standaard dubbelglas, hoog rendement isolatieglas, extra hoog rendement isolatieglas en geluids- en zonwerend isolatieglas. Voor zowel particuliere als bedrijfsmatige toepassingen geven wij u graag een gepast advies.

Lagere energiekosten
Comfortabeler wonen met een gelijkmatige warmte
Minder geluidsoverlast
15 jaar garantie

Direct bestellen?

Direct bestellen?

Glashandel Bekker is een begrip in regio Alkmaar. Al vele jaren specialist op het gebied van glas- en timmerwerken.

direct bestellen

Wist u dat u subsidie kunt krijgen op het vervangen van glas?

Kijk of u hiervoor in aanmerking komt.

Isolatieglas voorbeelden

Samenwerken aan uw project? Informeer naar de mogelijkheden