Glaswerken
Bekker Bekker

Glaswerken

Specialisten in glas- en timmerwerken regio Alkmaar en omstreken.

Bekijk hieronder het glas assortiment van Bekker Glashandel. Mocht u vragen hebben over de verschillende glassoorten dan kunt u gebruik maken van het contactformulier of even bellen met Bekker Glashandel.

Enkelglas

Enkelglas is in Nederland de meestgebruikte glassoort en kan worden geleverd in vele soorten en maten. Het voordeel van enkelglas is dat het relatief goedkoop is en vaak snel kan worden geleverd. Glashandel Bekker levert vele soorten enkelglas, deze vindt u in het menu hiernaast kort beschreven.

Isolatieglas

Isolatieglas is een steeds meer gebruikte glassoort in Nederland. Dit wordt ook wel vaak dubbelglas genoemd. Met warmte-isolerend glas houdt u, t.o.v. enkelglas, de kou buiten en kunt u flink op de stookkosten besparen. Met gewoon isolatieglas ten opzichte van enkelglas, kan het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld huishouden met 30 m3 per m2 glas worden gereduceerd.

 

Gelaagd glas

Kies veiligheidsbeglazing om uzelf optimaal te beschermen tegen inbraak en vandalisme! Deze beglazing draagt bij tot de bescherming van uw eigendommen. Ze is inbraak vertragend en maakt het inbrekers moeilijk uw huis binnen te dringen.

Figuurglas

Figuurglas is blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een wals bij hoge temperatuur in het glas gedrukt. Vrijwel alle figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas.

Brandwerendglas

Brandwerendglas
Glashandel Bekker is leverancier van PYRODUR/PYROBELITE. Dit is het originele, heldere brandwerende glas dat 30 of 60 minuten brandwerendheid combineert met de eigenschappen van veiligheidsglas en flexibel, multifunctioneel gebruik. PYRODUR/PYROBELITE heeft eenzelfde veelzijdigheid als conventioneel architectonisch glas met een hoge mate van mechanische sterkte.

Spiegels

Onze specialiteit is natuurlijk spiegels op maat, daarnaast leveren wij design spiegels naar eigen ontwerp. Wij maken uw spiegel op maat, groot, klein of met een bijzondere afbeelding!

 

Ventilatieroosters

Het ventileren van woningen is noodzakelijk voor de gezondheid van de woning en voor die van de bewoners. Activiteiten, zoals onder meer verwarming, roken, koken, slapen etc., brengen vocht, geurtjes en vervuilde lucht voort. Ventilatieroosters zorgen voor de noodzakelijke luchtverversing op natuurlijke wijze. Bovendien zijn ventilatieroosters perfect inbraakveilig, vrij van regeninslag, insectenwerend en laat de eenvoudige schoonmaakbaarheid ervan toe de woning continu te voorzien van verse lucht.

 

Gehard glas

Om gehard glas te verkrijgen wordt het glas eerst verhit tot ± 600°C en daarna snel afgekoeld. Hierdoor ontstaan duw- en trekspanningen in het glas. Het glas wordt door het hardingsproces ongeveer 5x sterker dan standaard glas.  Gehard glas blijft glas en kan natuurlijk breken.

 

Draadglas

Draadglas is glas met een netwerk van metaaldraad en is daardoor steviger en minder breukgevoelig dan standaard enkel glas. De maaswijdte van de ruitjes van het metaaldraad is ongeveer 12 mm. In principe valt draadglas onder veiligheidsglas, omdat het draadwerk de glasscherven bij elkaar houdt op het moment dat er een breuk ontstaat. Echter, draadglas is in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken helemaal niet zo’n sterke glassoort.

Vragen? 06-54763207
Wist u dat u subsidie kunt krijgen op het vervangen van glas?
Kijk of u hiervoor in aanmerking komt.

Direct bestellen?

Glashandel Bekker denkt met u mee. Twijfelt u toch? Bel ons gerust.

direct bestellen