Gehard glas
Bekker Bekker

Glaswerken en glashandel

maak een afspraak

Gehard Glas

Om gehard glas te verkrijgen wordt het glas eerst verhit tot ± 600°C en daarna snel afgekoeld. Hierdoor ontstaan duw- en trekspanningen in het glas. Het glas wordt door het hardingsproces ongeveer 5x sterker dan standaard glas.  Gehard glas blijft glas en kan natuurlijk breken. Het veroorzaakt echter geen scherven maar springt in vele kleine glasbrokjes uiteen (veilig).

Vele glassoorten komen in aanmerking om gehard te worden. Bijvoorbeeld floatglas, diverse soorten figuurglas, één zijde van gelaagd glas, maar ook gekleurde glaspanelen en glas met een speciale coating (zoals zonwerende beglazing).In interieurs wordt vaak met gehard glas gewerkt. Denk maar aan een hardglazen deuren of meubels van glas.

Eventuele bewerkingen aan het glas, zoals slijpen en gaten boren, moeten gebeuren vóórdat het glas de hardingsoven in gaat. Is het glas eenmaal gehard, dan is het niet meer te bewerken! De reden hiervan is de aanwezige spanning in het glas. Bij het verbreken van dit spanningsveld springt het glas.
Glashandel Bekker is in staat alle typen gehard glas zowel enkel of isolerend te leveren.

Klik hier voor meer informatie

vijf keer sterker dan ongehard glas
Vele variaties mogelijk
Veiligheidsglas

Direct bestellen?

Direct bestellen?

Glashandel Bekker is een begrip in regio Alkmaar. Al vele jaren specialist op het gebied van glas- en timmerwerken.

direct bestellen

Wist u dat u subsidie kunt krijgen op het vervangen van glas?

Kijk of u hiervoor in aanmerking komt.

Gehard glas voorbeelden

Samenwerken aan uw project? Informeer naar de mogelijkheden