Brandwerendglas
Bekker Bekker

Glaswerken en glashandel

maak een afspraak

Brandwerendglas

Brandwerendglas
Glashandel Bekker is leverancier van PYRODUR/PYROBELITE. Dit is het originele, heldere brandwerende glas dat 30 of 60 minuten brandwerendheid combineert met de eigenschappen van veiligheidsglas en flexibel, multifunctioneel gebruik. PYRODUR/PYROBELITE heeft eenzelfde veelzijdigheid als conventioneel architectonisch glas met een hoge mate van mechanische sterkte. PYRODUR/PYROBELITE wordt in Nederland ingezet als de beglazing voor rook werende toepassingen zoals compartimentdeling (een rookcompartiment mag conform bouwbesluit maximaal 500 m2 bedragen) of als rooksluis voor de hogere trappenhuizen.  
Gedrag in geval van brand.

Toepassingsgebieden
PYRODUR/PYROBELITE is een veelzijdige beglazing die op universele wijze zowel binnen als buiten kan worden toegepast. Toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
-    Scheidingswanden
-    Vaste beglazing
-    Rookdichte deuren
-    Bovenlichtbeglazingen
-    Dakbeglazingen
-    Gevelconstructies
-    Puntgefixeerde beglazingen
-    Rookpanelen

PYRODUR/PYROBELITE kan met de meest uiteenlopende frame- en profielsystemen in combinatie met goedgekeurde stalen, houten  en aluminium kozijnen worden gebruikt.

Combinaties       
• Enkel glas: PYRODUR/PYROBELITE is verkrijgbaar in de glasdiktes 6mm, 8mm en 10mm en ook 12mm, 15mm, 19mm en 25mm voor toepassingen waarbij de drukweerstand stijgt.
• Gelaagd glas: SGG PYRODUR/PYROBELITE STADIP is een vlamdichte veiligheidsbeglazing met een hoge mechanische sterkte. Deze gelaagde samenstelling is beschikbaar met een heldere of matte folie en zelfs uit te voeren als geluidwerende beglazing  STAD PYRODUR/PYROBELITE  SILENCE.            
• Isosatieglas: PYRODUR/PYROBELITE CLIMALIT en SKYLITE  zijn vlamdichte veiligheidsbeglazingen op basis van PYRODUR/PYROBELITE SECURIT met een hoge mechanische sterkte. Deze beglazingen zijn toepasbaar in dakbeglazingen, maar ook toepasbaar met geluid- en zonwering in combinatie met een brandwerendheid van 30 minuten.


Gebrandmerkt voor al uw zekerheid
Brandwerende ruiten wilt u natuurlijk als zodanig herkennen. Daarom vindt u op al onze ruiten een duurzaam aangebracht stempel met vermelding van het glastype en eventueel ook van de dikte. Bovendien staat er informatie op over de fabriek waar het glas is vervaardigd. Zo heeft u alle zekerheid dat u werkt met getest en goedgekeurd brandwerend glas. Geen stempel op het glas betekent geen brandwerend glas!

leverbaar in vele glassoorten
Langere levensduur
Veiligheidsglas
10 jaar garantie

Direct bestellen?

Direct bestellen?

Glashandel Bekker is een begrip in regio Alkmaar. Al vele jaren specialist op het gebied van glas- en timmerwerken.

direct bestellen

Wist u dat u subsidie kunt krijgen op het vervangen van glas?

Kijk of u hiervoor in aanmerking komt.

Brandwerendglas voorbeelden

Samenwerken aan uw project? Informeer naar de mogelijkheden