Kozijnen
Bekker Bekker

Wij leveren alle soorten kozijnen

maak een afspraak

Kozijnen

Nieuwe kozijnen zijn een grote aanwinst voor uw woning, er zijn echter wel een paar belangrijke dingen waar je op kunt letten.
Kozijnen vervangen. Gezien de hoge investering is kozijnen vervangen niet iets wat je snel beslist. Voordat je alles gaat vervangen is het dus belangrijk om te bepalen of je wel echt nieuwe nodig hebt. Kies je dus voor nieuwe kozijnen of is herstellen slimmer? Wij komen graag kijken wat u het beste kunt doen!

Kozijnen herstellen
In het geval van kozijnen wil dat zeggen dat we ons eerst afvragen of nieuwe kozijnen wel echt nodig zijn, want het vervangen van kozijnen brengt best hoge kosten met zich mee. Is er een klein gedeelte van uw kozijn rot, kunnen wij dit oplossen met Repair Care, houtrot reparatie. Met kozijnen repareren spaart u uw portemonnee én het milieu! Kozijn reparatie met de houtrotvullers van Repair Care is een heel goed én goedkoop alternatief voor kozijnen vervangen: de gerepareerde kozijnen gaan levenslang mee en zijn na overschildering onzichtbaar!

Kozijnen repareren: goedkoper, sneller en milieuvriendelijker
Wist u dat in de meeste gevallen 95% van het hout van een kozijn met houtrot nog in goede staat verkeert? Zo’n gedeeltelijk aangetast kozijn vervangen klinkt niet alleen tegenstrijdig, maar is het ook. Repair Care is dé oplossing voor definitieve kozijn reparatie, zonder kozijnvervanging.

Voordelen
•    Met kozijnen repareren bespaart u handenvol geld – tot wel 90% van de kosten bij kozijnen vervanging.
•    Kozijnen repareren veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging, waarbij kozijn en ruit verwijderd moeten worden. De werkzaamheden kunnen bovendien vanuit buiten uitgevoerd worden.
•    Bij houtreparatie is er de minste kans op beschadigingen, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, etc..
•    Ook het vervangen van (enkel) glas hoeft geen reden te zijn om kozijnen te vervangen. Dat kan bijna in alle gevallen in het bestaande kozijn.
•    Tenslotte helpt u het milieu een handje door te kiezen voor reparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen het milieu zwaar belasten.

Herstellen of nieuwe
Alles afwegende kun je kiezen voor het herstellen of laten plaatsen van nieuwe kozijnen. Maar bij twijfel neem contact met ons op en wij voorzien u van gratis advies.

Draairamen
Ook in het geval van bestaande draairamen moet er een afweging genomen worden. In sommige gevallen kunnen we uw probleem oplossen omdat het draairaam vastloopt. In andere gevallen is meestal alleen uw draairaam verrot en de rest van het complete kozijn niet. Dit bespaart u een hoop kosten.

Kozijnen voorbeelden

Bent u geïnteresseerd in nieuwe kozijnen? Informeer naar de mogelijkheden