Dakkapellen
Bekker Bekker

Wij leveren alle soorten dakkapellen

maak een afspraak

Dakkapel

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte en licht in uw huis. Lees hier meer over de voordelen van dakkapellen en ontdek wat een dakkapel voor uw huis kan betekenen.

Extra ruimte
Het belangrijkste voordeel van een dakkapel is dat u veel extra ruimte en licht in uw huis krijgt. Een donkere rommelzolder verandert binnen een dag in bijvoorbeeld een ruime slaapkamer of werkkamer. Door een dakkapel te laten plaatsen kunt u dus groter wonen, zonder dat u hoeft te verhuizen.

Hogere verkoopwaarde van uw huis
Na de plaatsing van een dakkapel is uw huis direct meer waard. Door het dakkapel krijgt u namelijk een groter beloopbaar vloeroppervlak. Dit is het aantal m2 waar u kunt staan en lopen. Dit grotere vloeroppervlak zorgt voor een hogere taxatiewaarde van uw woning. U heeft dus niet alleen praktisch profijt van de extra ruimte, de verkoopwaarde van uw huis stijgt ook dankzij een dakkapel.

Vergunningsvrij plaatsen
Als u uw dakkapel vergunningsvrij wilt laten plaatsen, dan kunt u het beste voor een dakkapel met een plat dak kiezen. Een plat dak is namelijk 1 van de voorwaarden die hiervoor gesteld worden. Andere voorwaarden voor een vergunningsvrije dakkapel hebben te maken met het plaatsen van de dakkapel op de achtergevel en met de afmetingen. Houdt u hier rekening mee, dan heeft u geen vergunning voor uw dakkapel nodig en kan uw dakkapellen specialist direct aan de slag.

Dakkapel op maat
Wilt u graag een specifiek model of een bepaalde afmeting, dan kunt u kiezen voor een traditionele dakkapel. Bij een traditionele dakkapel wordt er op basis van uw wensen een plan op maat gemaakt. Dat is bijvoorbeeld handig als u een bestaande dakkapel laat vervangen of als u in een monumentaal pand woont en aan bepaalde regels gebonden bent. Voor dakkapellen op maat is vaak wel een vergunning nodig, maar het resultaat sluit dan wel precies aan op uw wensen en uw huis.

Meer ruimte
Meer licht in huis
Hogere taxatie waarde van uw woning

Dakkapellen voorbeelden

Bent u geïnteresseerd in dakkapellen? Informeer naar de mogelijkheden